"Тежко на оня народ, който се самоотрича и самоунищожава. Народ без доверие в силите си, без обич към своето, колкото и скромен и да бъде, е народ нещастен." (Иван Вазов)

Изложба за "Славея на Тракия" Надка Караджова

На 14 март, сряда, от 17:30 часа в Регионален исторически музей в Пазарджик ще бъде открита изложба, посветена на творческия път на Надка Караджова, съобщават от музея. Снимки, вещи и документи ще представят приноса на "Славея на Тракия", както я наричат мнозина, в областта на музикалното изкуство. На този ден певицата би навършила 75 години. Посетителите ще имат възможност да видят част от високите отличия – ордени и медали; грамоти, благодарствени писма и поздравителни адреси, връчени на Надка Караджова за творчески успехи, както и най-емблематичният й сценичен костюм. Изложбата е подредена благодарение направеното от нейното семейство дарение на Регионален исторически музей в Пазарджик.
Надка Караджова ни напусна на 3 януари 2011 г. Изложбата „Надка Караджова – Славеят на Тракия” Музеят в Пазарджик посвещава на творчеството й и личния й принос към съхраняването и популяризацията на българския народен фолклор.

Повече за Надка Караджова ЧЕТЕТЕ ТУК

Няма коментари:

Публикуване на коментар