"Тежко на оня народ, който се самоотрича и самоунищожава. Народ без доверие в силите си, без обич към своето, колкото и скромен и да бъде, е народ нещастен." (Иван Вазов)

Фоторепортаж: На Гергьовското веселие в Панагюрище


Невероятно празнично настроение донесоха на панагюрци изпълнителите от "Гергьовското веселие", които танцуваха неуморно в обедните часове на 5 май на площад "20 април" в средногорския град. С магията на танците и своя фолклор ни зарадваха народният танцов ансамбъл „Вольный ветер” и народният ансамбъл „Казачья песня” от област Челябинск - Русия, танцовият ансамбъл „Кремиковци” - София, фолклорната група „Кулеандра” от гр. Тополовени -  Румъния, народният ансамбъл за руски песни „Сударушка”, от район Приморски  - Украйна, клуб на любителите на българско хоро "Фолклорна Магия" в гр. Приморск – Украйна. Организатори на празничната програма са Народно читалище „Виделина -1865” и Общинска администрация - Панагюрище.
Снимки Райка Йорданова

5 коментара:

  1. Фестивала беше фантастичен!
    Изпълнителите геройски издържаха на жаркото слънце,както и аз докато снимах!
    Но си заслужаваше!
    Трябваше повече хора да се насладят на таланта на тези млади хора,прекрасни танцьори и певци!
    Би трябвало такова мероприятие да се прави в следобедните часове,слънцето беше убийствено!

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Райке, права си, разбира се :) Но как да управляваме времето, за да стане по-хладно... Вероятно организаторите е трябвало да помислят по-рано... Както и за разгласата му... За пореден път културният календар се обявява в последния момент - а това не прави добра услуга на никого, дори напротив. Жалко, че толкова много изпълнители са танцували почти на празен площад... (Стоян Радулов)

      Изтриване
    2. моля ви мног оми харесах апесните на тези жени кдето бяха облечени в синъо и бяло
      ако някой може д ами каже имената на песните особено на първата

      Изтриване
    3. molq vi koito ima videoklipove ili snimki da mi gi prati na kemito_marina@abv.bg ili kemito_v.s_1993@abv.bg

      Изтриване
  2. Кеми, привет! На първия Ви въпрос могат да отговорят само художествените ръководители на съставите - а те бяха от няколко страни. Трудно е това, което искате. Най-добре се обърнете към организаторите от Община Панагюрище и секретариата на Читалището. Молбата ви за снимки ще бъде предадена на фотографа, заснел тези кадри, които сме публикували тук. Но решението е нейно дали да ви предостави част от тях или не. И добре дошла в "Чат-пат"!

    ОтговорИзтриване