"Тежко на оня народ, който се самоотрича и самоунищожава. Народ без доверие в силите си, без обич към своето, колкото и скромен и да бъде, е народ нещастен." (Иван Вазов)

"Световете" - появи се ново списание за култура

Оригинални текстове като този, но и много повече, можете да откриете в новото пълноцветно списание за култура "Световете", което започна да излиза в края на 2011 г. То предлага на читателите многообразие от стилове, жанрове, направления и поколения в литературата, изкуството, историята, архитектурата, театъра, киното, музиката.
Целта на списанието е не просто да показва известни имена в културата на България, Европа и света, но да ги представя в необичаен ракурс - хармония на слово и образ - чрез нови текстове и малко известни изображения. Така органично се преливат поезия, проза, сатира, есеистика, публицистика, културология в гласовете на неговите герои и автори.
Издател е Захари Иванов, отговорен редактор Анжела Димчева, а съдържанието на изданието се подбира чрез новаторска схема, разчитаща на Форума на "Световете", в който са включени имена като проф. Иван Маразов, проф. Михаил Неделчев, проф. Мирослава Кортенска, Никола Инджов, Васил Сотиров, Тома Спространов, Стоимен Стоилов, Федя Филкова и др. Този Форум се грижи да се намират тези акценти – имена, събития, художествени факти, които са съизмерими със световни явления в културния живот, а редакционният екип от редактори и дизайнери търси баланса в синхронизирането им и визуалното онагледяване по най-добрия начин.
Изкуствата в най-разнообразните си жанрове, стилове и формати в "Световете" са не просто любопитно четиво за широка аудитория, а изживяване на актуалното естетическо битие, за което от години жадува българинът. Но другите издания го пренебрегваха за сметка на скандално грозния, клюкарско страховит, печелбарски имидж.
„До последно не вярвах, че това списание ще излезе, но Захари е един смел човек, който застава зад благородни каузи.“ Това заявява Мирослава Кортенска при представянето на първия брой на новото издание.
Сайтът "Чат-пат" и панагюрското литературно братство вече бяха представени на екипа на новото издание. Пожелаваме на "Световете" и екипа му сила!

Няма коментари:

Публикуване на коментар