"Тежко на оня народ, който се самоотрича и самоунищожава. Народ без доверие в силите си, без обич към своето, колкото и скромен и да бъде, е народ нещастен." (Иван Вазов)

Излезе новият 12-ти хартиен брой на в. "Чат-пат"

Факсимиле на 1 страница
Новият 12-ти брой на възобновения безподобен вестник "Чат-пат" се появява тъкмо след големите априлски и първо-шесто-майски празници и в навечерието на Дните на двамата братя - светите равноапостоли Кирил и Методий... Всъщност знаковата дата е 9 май - денят на Обединена Европа и на победата над фашистка Германия през Втората световна война.  Нещо като символ на обединение и на братството ни.
И този път ракета-носител е вестник "Време".
Шарен на теми е новият брой, както са шарени и мераците за хубост душевна на неговите автори и участниците в културните събития, отразени на страниците му.
Част от художествените текстове вече сте чели в електронен вариант тук, при нас. Но в хартиеното издание има и творби, които се появяват именно в него за пръв път. Ще ви ги представим през следващите седмици. Радостното е, че кръгът автори се разширява с две нови чат-патенца - най-малките творци на Панагюрище.
Но... 4 страници са изключително малко пространство да побере тази пълноводна река, наречена изкуство - изкуството на Хомо луденсите от панагюрското литературно братство и техните приятели.
Все пак да благодарим на Читалище "Виделина" за финансирането на новия брой. Припомняме ви, че предходният бе отпечатан със спомоществователството на ИК "Оборище" ЕООД.
 
Видно е, "Чат-пат" предизвиква литературни събития и интерес към случващото се на арт-фронта. Между 11-ти и 12-ти брой станахме свидетели на Първото панагюрско надбъбряне и среща на част от авторите в "Чат-пат", на новата книга на Катя Зографова "Жените в априлското въстание", на срещите с карикатуриста Николай Арнаудов, с литератора Александър Йорданов, с поета Марин Георгиев, както и на самостоятелната изложба на художника Нистор Хаинов, придружена от поетичен дебют при нас. И това са само част от настъпилите събития и силното раздвижване сред редиците арт-фронтоваци.
"Успех на електронното издание "Чат-пат"! Сътрудничеството между нашите две издания е неизбежно...". Това пък ни пожела Анжела Димчева, отговорен редактор на новото национално списание за култура "Световете".
Значи имало смисъл от блогирането... Т.е. от писането... "Блогирам, значи съществувам", както казва Александър Йорданов. Убедихме се и ние, в електронния "Чат-пат". Блогирането е също вид „тиха лудост” - нещо като - "монодиалог" на автора. "Моно", защото на практика пишещият разговаря сам със себе си, а "диалог", тъй като си въобразява, че дискутира пред целия свят.
Дано не си въобразяваме напразно!
Приятно четене!
"Чат-пат" 

Повече за 11-ти брой научете тук

Няма коментари:

Публикуване на коментар