"Тежко на оня народ, който се самоотрича и самоунищожава. Народ без доверие в силите си, без обич към своето, колкото и скромен и да бъде, е народ нещастен." (Иван Вазов)

"Чат-пат" вече с 11 брой, година ХІІ, навръх 1 април

Излезе от печат новият 11 брой на вестник "Чат-пат", той бе разпространен с актуалния брой на вестник "Време". Представянето на обновеното издание се състоя на 2 април 2012 г. в Панагюрище.
Факсимиле на част от 1-ва страница на новото книжно издание
Вестникът защитава успешно името си "Чат-пат". За 12 години - цели 11 издания. От последното са минали само 7 лета. Но какво са някакви си седем години привидна тишина! Още повече, че това бяха години, през които вместо вестник, „чешитите” не престанаха да запълват културната съкровищница на Панагюрище с новите си книги, картини, филми и какви ли не още духовни благинки.
Така че, уважаеми читателю, считай, че с новия брой на "Чат-пат" държиш в ръцете си не възкресения, а поредния единадесети, и то съвсем–съвсем редовен брой на „Чат-пат”. И не питай кога ще се появи следващият, защото отговорът, който ще получиш, ще бъде царствен: „Когато му дойде времето”. По-важното е, че ще се появи, защото, когато каузите са истински, те не умират. Нали? А нашата не само е истинска, но и безсмъртна, защото цели да поддържа огъня на родолюбивия панагюрски дух такъв, какъвто е запален от предците ни. На истинското наше златно съкровище.
Няма да скрием, та даже и напротив, държим да се знае, че поводът да палнем фитилите на настоящото издание е отбелязването на шестдесетата годишнина от създаването на панагюрския литературен кръжок „Богдан Овесянин”, продължаващ дните си като литературен клуб „Виделина”. Богатата история на това наше самородно творческо формирование ни дава пълното основание да се гордеем с него, както и дързостта да продължим да я дописваме. И как не, като самият „Чат-пат” е част от тази история. Или казано с две думи: „Чат-пат се завър-
на”! И ще продължи да се завръща – точно като прелетните птици. Макар и не толкова предсказуемо.
„Чат-пат“ колегиум

НА ФУРНАТА
“ЧАТ-ПАТ е тази усмихната философия, която ти позволява /нескромно/ да ЧАТ-каш от любов и живот, дори когато предимно си ПАТ-иш от тях. В мое лице имате упорит и страстен последовател.”
Камелия Кондова

"Появата на вестник ”Чат-пат” преди години беше нещо ново, различно и със сигурност необходимо. Имаше много смях, но “оздравителен” смях, както казва Митко. Имаше градивна критика, поднесена така, че да я приемаш с усмивка и настроение. И нещо много важно - разширяваше се кръгът от творци, а литературният клуб привлече още и още привърженици.
И сега, след последния 10 брой, отново от същите тези творци, се роди чудесната идея и за електронно „Чат-пат” издание на литературното братство на Панагюрище. Мрежата на братството във Fecebook набира все повече и повече почитатели. Похвално и чудесно!
Творете! Творете, скъпи наши литературни и други таланти! Творете, защото го можете!"
Иванка Живкова

"Хей, момчета! Толкова сте велики, че за една седмица направихте невероятни неща. И така раздвижихте литературния въздух, че творческият “озон” изпълва отново много дробове и... духове. И печелите приятели, защото от литературен прецедент “Чат-пат” се превръща в
запазена творческа територия. Очаквам тепърва да се родят още и още творчески “хрумки”!”
Спаска Тасева

Няма коментари:

Публикуване на коментар