"Тежко на оня народ, който се самоотрича и самоунищожава. Народ без доверие в силите си, без обич към своето, колкото и скромен и да бъде, е народ нещастен." (Иван Вазов)

Нистор Хаинов - "Песента на Ангела" (поетичен дебют)

Нистор Хаинов
За първи път панагюрският художник Нистор Хаинов показва своя творба в мерена реч. И се радваме, че я предостави за публикуване именно в "Чат-пат" - защото наистина сме братство. Той изненада всички гости на последната си (засега) изложба "Ангелите ни умират" (21 март в изложбената зала на татъра в Панагюрище) като още с откриването им поднесе "Песента на Ангела". И колко хубаво е да се сетим за ангелите в навечерието на Великден, когато празнуваме най-големият сред тях!
За всички нас Нистор иначе няма нужда от представяне. В експресивен и самобитен стил, творбите му са част от много частни колекции, участват в благотворителните търгове на местния Ротари клуб, биват подарявани дори като награди на пленери. Негови картини са част от колекцията на Народното събрание, както и на частни колекции в чужбина...
Оставаме в очакване и на следващите му поетични протуберанси, защото както е казал народът "където е протекло, пак ще тече"... Пък и какво е изобразителното изкуство, ако не поезия на цветовете!
Стоян Радулов
Повече за Нистор Хаинов прочетете тук

Няма коментари:

Публикуване на коментар