"Тежко на оня народ, който се самоотрича и самоунищожава. Народ без доверие в силите си, без обич към своето, колкото и скромен и да бъде, е народ нещастен." (Иван Вазов)

Чат-пат светли срещи от нашия вид

"Чат-пат" е много по-голямо нещо от вестник, или сайт, или клуб, или читалище... Това наистина е братство, както сам го нарече Митко Стефанов. И същността му се крие в общуването, в смеха и в радостта от заедността. Понякога часът и мястото на срещите ни са известни. Друг път всичко е дело на случая. Но едва ли само той е виновен, че траекториите ни се пресичат и увличат една друга. Все пак не ни е дадено да разбираме висшия промисъл на съдбата. Ние сме това, което сме и донякъде се дължим едни на други. Жалкото е, че можем да запишем или заснемем само малка част от миговете на съществуване и взаимодействие в нашата малка звездна галактика... Но пък няма кой да ни спре да опитваме... Да се срещаме... Да обичаме... Да споделяме с другите!... :)
На поетична среща в Калугерово през май 2004 г. и снимка за спомен в Калугеровския манастир: Мадлена Георгиева, Лозена Муховска (Киш), Томи Наплатанов, Ива Муховска, Лидия Стоицева, Иванка Живкова, Димитър Стефанов, Тотка Лунгарска, Стоян Радулов.
На раздумка, задявки и запивка в Панагюрище, "Старата къща", 2005 г.: Румен Спасов, Лозена Муховска, Мариана Динова, Стоян Радулов, Тотка Лунгарска... Присъстват и други, но не се виждат...
Част от героите. Лидия Стоицева в своята библиотека. Радостина Гатева - нетипичен откривател. Тотка Лунгарска - поетесата рисувачка. И Майстор Манол.
 Из знаменитите срещи в Жребичко. Кадрите са от второто събиране през 2005 г. Освен обикаляне, рисуване, снимане и писане през деня, вечерите са истинска магия...
 Кулминацията на жребичките срещи - изложбите, рецитациите и музиката на мегдана...
Още една част от героите. Стоян Радулов и Радост Гатева от времето на тв-приключението "Нетипично" (2005). Сашо Станчев подарява китка на Лозена Муховска при откриването на "холандската" й изложба (2006). Цанко Ценов, Томи Наплатанов и Манол Панчовски другаруват на маса (2011). Стайо Гарноев и Митко Стефанов - извисени над Триградското ждрело (2004).
И още от героите. Иван Станчев, Стоян Радулов и Дарина Дечева на промоцията на "Подсвирквайки - към Голгота" от Маргарита Петкова в София (2012)... Мадлена Георгиева и Томи Наплатанов (2012), Мария (Загорова) Бегова, Митко Стефанов и Иван Радулов след изложба на Славчо Славчев в Панагюрище (2012)...
И срещите продължават...
Снимки Стоян Радулов

Няма коментари:

Публикуване на коментар