"Тежко на оня народ, който се самоотрича и самоунищожава. Народ без доверие в силите си, без обич към своето, колкото и скромен и да бъде, е народ нещастен." (Иван Вазов)

Мигове от първа неформална среща на "Чат-пат" - "А са набъбрем като пъпки"

Разпети петък, 13 април, 2012 г., Панагюрище.
Около 30 човека автори от панагюрското литературно братство от Панагюрище, София, Бяла Слатина и къде ли не из България, както и гравитиращи около "Чат-пат" почитатели се събрахме на територията на родното градче на Първа неформална среща. Сред много добро настроение, шеги и закачки, на нея бяха връчени наградите от предварително обявените номинации на Наблюдателя Мария Бегова за Първото панагюрско надбъбряне "А са набъбрем като пъпки". Подробности за наградите вижте тук. Кръстьо Раленков, Мадлена Георгиева и Дарина Дечева получиха и награди от електронното издание на "Чат-пат" за най-четени публикации в интернет. Всички присъстващи оставиха своите послания и парафи за многобройните читатели и последователи на "Чат-пат", които ще публикуваме в оригинал периодично през идващите седмици. И всички се облажихме с козунаци от Карайльовите, както и с уникална баница от лапад, направена саморъчно от нашия хроникьор и организатор Райка Йорданова. Присъствахме от Председател, Редактор и Наблюдател, през писачи, рисувачи и фотографи, до почитатели и гости. Събрахме се от близо и далеч, за да си обещаем, че Първата среща и Първото панагюрско надбъбряне са едно добро начало.

Снимки Мадлена Георгиева, Стоян Радулов, Райка Йорданова,

5 коментара:

  1. Чат-патки и Чат-патовци, много сте готини! Виждам, срещата е била весело-бурно вълнуваща.
    От сега правя тънки сметки следващия път да съм сред Вас, живот и здраве.
    Павлинка

    ОтговорИзтриване
  2. Павлинка, няма да те карам да завиждаш или се ядосваш повече, отколкото трябва -но наистина беше страхотна среща. Спонтанна, с много добри намерения, усмивки... Затвърдиха се стари и не завързаха нови приятелства. Все си мисля, че всичко междучовешко, което се случи, е много по-важно от самото събитие... Хубаво е, че между приятели има обмен на искри, на енергии... А те няма как да не избият към нови и по-хубави неща - творби, проявления, подозирани и неподозирани форми на общуване... Пък и сайтът "Чат-пат" ще се обогати с много нови публикации :) (Стоян Радулов)

    ОтговорИзтриване
  3. гледайки снимките и надушвайки атмосферата, направо си променям мнението за "петък-13-ти"! евалла, аферим, машалла на всички чат-патковци от ваша отстрани наблюдаваща и леееекинко завиждаща фенка ;)

    Мая Попова

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Мая, няма ник`ва нужда да завиждаш... Това са широкоформатни срещи (в множествено число, щото е сигурно, че тази няма да е единствена)... И винаги приемаме гости.... "Колкото повече, толкова повече!" :) Другия път да дойдеш с голяма торба подаръци: добро настроение, усмивки, поезия, песньовки - от всичко хубаво по много... Та, добре дошла! (Стоян)

      Изтриване
    2. Направихте така, че неформалната среща да изглежда като национален празник ! Трогната съм от това ! БЛАГОДАРЯ ВИ !!! Нека Бог бди над всички ни !!!
      /Рай-фотографа на добра воля/

      Изтриване