"Тежко на оня народ, който се самоотрича и самоунищожава. Народ без доверие в силите си, без обич към своето, колкото и скромен и да бъде, е народ нещастен." (Иван Вазов)

Вече се пише за електронното издание на "Чат-пат"

С цяла страница във вестник "Време" - Панагюрище, бе отбелязано представянето на антологичната хроника "Дойдох. Видях!..." на Димитър Стефанов по повод 60-годишнината на литературното братство в града. Изданието е отделило и подобаващо внимание на възраждането на "Чат-пат" в електронно издание.

А ето и малко любопитна статистика.
Първият брой на "Чат-пат" излиза на 27 октомври 2000 г. Оттогава досега са издадени 10 броя. Последният е посветен изцяло на Втората арт среща в Жребичко. За първите 9 броя обаче изданието има внушително литературно присъствие. На скромните 46 вестникарски страници са били отпечатани 73 стихотворения, 48 епиграми, 9 разказа, 2 импресии и 10 есета, или общо 141 литературни единици. Специално за "Чат-пат" панагюрските художниците са създали 58 рисунки, илюстрации и карикатури, включително първият комиксов разказ в картинки в града. Направени са 27 представяния на автори и книги, а на страниците на "Чат-пат" са дебютирали 13 нови автора. Подписите си под изданието само за тези 9 броя са поставили 46 последователи на словото и 4 художника.

Отзив за книгата "Дойдох. Видях!..." във в. "Време" вижте ето ТУК
Вижте как е отразено представянето на антологичната хроника на официалната страница на общината ето ТУК

ДОБРАТА НОВИНА:
На 1 април 2012 г. излезе новият 11 брой на в. "Чат-пат"

Няма коментари:

Публикуване на коментар