"Тежко на оня народ, който се самоотрича и самоунищожава. Народ без доверие в силите си, без обич към своето, колкото и скромен и да бъде, е народ нещастен." (Иван Вазов)

Търси се спонсор за проекта "Наричам ви звезди"

"Наричам ви звезди". Под това емблематично работно заглавие поетът Иван Станчев подготвя поредната си поетична книга. Нейното излизане обаче от някоя печатница засега е забулено в мъглите на непредвидимото бъдеще. Но кой знае - може и да попадне сред следващата порция одобрени за финансиране от Общината в Панагюрище издания на местни творци.  Ама я попадне, я - не. Впрочем, тя не е единствената, която се бори да излезне от чекмеджето. Ето защо заявяваме простичко: търсят се спонсори. Книжката ще бъде посветена на скъпи нему люде и изпълнена с лирични отгласи на бурната душа Станчева. Един вид писани от него творби-рефлексии за "звездното" му небе от приятели. Все пак неясното, но задължително светло, по наше мнение, бъдеще на сбирката не пречи на "Чат-пат" да изстреля в аванс подбрани фойерверки от - нека я наречем - зарята посвещения.


Нона Немигенчева е емблематично име в музикалната традиция на Панагюрище. Всеотдаен преподавател по музика в прословутата Панагюрска гимназия. Тя е и обществен деятел, подарил на панагюрци десетки изпълнени с красота големи и малки концерти, опери, оперети...
Факсимилето е от в. "Чат-пат", бр. 9
Очаквайте в скоро време очерк за Нона Немигенчева в електронното издание "Чат-пат".

Няма коментари:

Публикуване на коментар