"Тежко на оня народ, който се самоотрича и самоунищожава. Народ без доверие в силите си, без обич към своето, колкото и скромен и да бъде, е народ нещастен." (Иван Вазов)

ЧАТ-ПАТАРДИЯ: Антологична хроника бележи 60-годишнината на литературния клуб

Антологичната хроника "Дойдох, видях!..."  бележи 60-годишнината на организирания литературен живот в средногорско Панагюрище. Нейният автор Димитър Дънеков е настоящият председател на литературния клуб. Той проследява историята на пишещото и четящо братство още от времето на първия кръжец на словото в градчето на буйните глави, основан през далечната 1951 година.
Книгата бе представена в Камерната зала на Театъра Дом-паметник на 17 февруари 2012 г. от самия автор и неговия съзаклятник Мария (Загорова) Бегова. Участваха още Спаска Тасева, председател на читалище "Виделина", Иван Станчев, председател на Фондация "Съкровищата на Панагирик", проф. Тодор Балкански, Стоян Радулов, Дарина Дечева, Стайо Гарноев, Цанко Ценов и др. А за красивата музикална атмосфера се погрижи Жана Райнова.

Снимки от събитието вижте ТУК.

Публикуваме и факсимиле от представянето на книгата и събитието във в. "Време 2001" - Панагюрище, 15-21 февруари 2012 г. с автор Веселина Велчева
Пълният текст на публикацията вижте ТУК

Няма коментари:

Публикуване на коментар