"Тежко на оня народ, който се самоотрича и самоунищожава. Народ без доверие в силите си, без обич към своето, колкото и скромен и да бъде, е народ нещастен." (Иван Вазов)

Панагюрище влиза с клипове и песни в YouTube



Панагюрище получава вече свое официално представяне пред зрителите на най-голямата онлайн платформа за видеосподеляне в света.
Клипове от забележителностите на града и филми от личния архив на сценариста и режисьор Стоян Радулов, както и адаптирани за YouTube песни и изпълнения на панагюрските самодейци от читалище "Виделина", избрани от двете части на компакт-дисковете "Музикално съкровище от Панагюрище", включително солови изпълнения от авторските музикални дискове на Цвятко Ценов са достъпни в специална плейлиста.
Вече са включени първите изпълнения и първите кадри със забележителностите на Панагюрище. Където и да се намирате, каквото и мобилно или персонално устройство да притежавате, вече може да сте по-близо до духа на родното Панагюрище; да се насладите на песни като тази за Райна Княгиня, за Орчо войвода или "Боят настана", да чуете неподправените гасове на Никола Скачков, Цвятко Ценов, Юлия Богоева, на смесения хор на Читалище "Видеина"; да погледнете с друг поглед на любими места като Тутевата, Лековата, Дудековата или Хаджидимитровите къщи; да се срещнете задочно с художниците Манол Панчовски или Стайо Гарноев; да видите как са претворени в българското киноизкуство знакови моменти от историята ни като Събранието на Оборище или Априлското въстание.
Поредицата клипове, филми и песни могат да бъдат открити в YouTube канала RADULOV Official, плейлиста ПАНАГЮРИЩЕ.  
Инициативата е естествено продължение на страницата LOVE.PANAGYURISTE във фейсбук, преднаначена за нашите съграждани в чужбина или за всички, които отдавна не живеят в родното градче и в самобитното Средногорие, както и за популяризиране на Панагюрище сред чужденците.
"Чат-пат"

Няма коментари:

Публикуване на коментар