"Тежко на оня народ, който се самоотрича и самоунищожава. Народ без доверие в силите си, без обич към своето, колкото и скромен и да бъде, е народ нещастен." (Иван Вазов)

Любомир Качков и неговите обречени сезони


Поетичната книга на Любомир Качков "Обречени сезони на любов" е претърпяла вече три издания. "Такива метафори и образи не могат да бъдат измислени. Те се раждат... Светът на Качков е красив, но и тревожен. Поетът няма амбицията, че го познава. Той по-често е на кръстопът и задава въпроси... Тук читателят трябва да влезе като в храм и сам да потърси себе си, вгледан в лутанията и прозренията на поета. Сам да потърси и истините за света, без които наистина не можем - добротата, човечността, смъртта и възкресението, обичта и съпричастието. И любовта, разбира се." Това е написал Пенчо Ковачев за публикуваната в книгата на Любомир поезия. Тук ви предлагаме избрани стихотворения от нея.


Как мина представянето на книгата в Панагюрище при завръщането на Любомир Качков в града на Априлци 30 години по-късно, четете в репортаж тук.

Няма коментари:

Публикуване на коментар