"Тежко на оня народ, който се самоотрича и самоунищожава. Народ без доверие в силите си, без обич към своето, колкото и скромен и да бъде, е народ нещастен." (Иван Вазов)

"Чат-пат" порасна с таланта на голямата-малка Соня Георгиева

Соня Георгиева в Дъждовница
С още един талантлив човек се разшири кръгът "Чат-пат" по време на творческата среща в Арт центъра в село Дъждовница, Кърджалийско, в началото на юли 2017 г. Там талантливата поетеса Соня Георгиева формално стана член на Литературния клуб "Виделина", макар още от миналата година да участва в някои от проявите на клуба и на кръга "Чат-пат".
Соня Георгиева е позната като автор на сайта „Хулите“ (hulite.net) и активно пишещ човек в интернет.
Родена е през 1972 г. в София.  Завършила е счетоводство във ВТУ „Тодор Каблешков”. Два пъти участва със свои творби в поетичния конкурс „Ерато”. Първите си стихотворения написва през 2003 г., но публикува активно в литературните сайтове и във фейсбук от 2011 г. Автор е на поетичната книга „И аз ще се науча да изгрявам“ (2016).
Ето какво казва за нея друга една приятелка на "Чат-пат" - поетесата Камелия Кондова: „Не че е важно каква точно физика стои зад поезията, никак даже... Но се изкушавам да възкликна пред килограмите и сантиметрите на това изгряващо момиче Соня Георгиева: Господи, на такава оскъдна територия от кости и плът си дал такава необятна чувствителност към доброто и светлината!“
Соня е майка на две деца. Живее и работи в София.

Стоян Радулов за "Чат-пат"

А ето и ръкописа на творбата, родила се от нея в Дъждовница, в Източните Родопи.
На снимката (отляво надясно): Стоян Радулов, Дарина Дечева, Пепа Маркова, Томи Наплатанов, Соня Георгиева, Иван Станчев, Тотка Лунгарска, Стайо Гарноев, Мария Бегова, Красимира Василева.
Арт центърът в Дъждовница се помещава в сградата на бившо медресе

Няма коментари:

Публикуване на коментар